Rólunk írták

Lovag a Duna Televíziónál

A Duna Televízió Honlapján 2002. augusztus 5-én megjelent cikk.

Lovag a Duna Televíziónál

Talán kevesen hallottak nézőink közül a Pro Concordatia Populorum (beszéddel a békéért) elnevezésű nemzetközi lovagrendről. Ezt a rendet 1963–ban alapította egy vietnámi háborút megjárt amerikai katonatiszt. Így akart köszönetet mondani azért, hogy amikor megsebesült és fogságba esett, emberségesen bántak vele, ápolták és megmentették az életét. A nemzetközi lovagrend — amely vallástól, faji hovatartozástól és politikától független és 34 országban működik — az elesettek és szegények a „megalázottak és megszomorítottak” önzetlen megsegítését tekinti fő céljának. Magyarországon 1968 óta működik a rend, amelyet VI. Pál pápa is megáldott.

A Duna Televízió Alapítvány működését támogatja a Duna Televízió vezetősége is. A kuratórium tagjai közül megemlíthetjük többek között Pekár Istvánt, a Duna Televízió elnökét, valamint dr. Csermák Zoltán marketing igazgatót. A szervezőmunka java a Duna Televízió keretein belül történik.

Az alapítvány fő feladatának tekinti a határon túli és az anyaországban élő magyarok anyagi és kulturális támogatását. Évente több százmillió forint értékű adományt — élelmiszert, új ruhaneműt, orvosi felszereléseket, p1. mentőautókat, tűzoltóautókat, röntgengépeket, gyógyszereket, könyveket (a Műszaki Könyvkiadó könyveit és az Apáczai Kiadó I–VIII. osztályig vadonatúj példányait), iskolai felszere­léseket, fénymásoló gépeket, számítógépet, televíziókat — és még sorolhatnánk mennyi mindent juttatnak el a rászorulókhoz. Az alapítvány vállalja a határon túli árva és rászorult gyermekek nyaraltatását. A támogatás kiterjed árvaházakra, kórházakra elmaradott településeken működő iskolákra és mozgás­sérültekre egyaránt. Több száz köszönőlevél és számtalan országból érkező erkölcsi elismerés koronázta meg az alapítvány sikeres működését és a magasszintű szervezést és irányítást.

Idén május 18-án Belgrádban tartották a lovagavatási ünnepséget, ahol a Duna Televízió is kitűnően szerepelt. Földes István, a Duna Televízió Alapítvány, valamint a Kárpát-medencében Élő Magyarokért Kiemelten Közhasznú Alapítvány elnökét, aki több ország kitüntetettje és tiszteletbeli konzulja is, osztotta meg velünk a lovaggá ütés életre szóló élményét.

A szertartást Belgrádban tartották, ahol a rendi köpenybe öltözött jelöltek esküt tettek a Pro Concordatia Populorum „bibliájára”, rendi szabályzatára, ezt követően a férfiakat lovaggá ütötték, melynek keretében megkapták a lovagrend keresztjét, a nőket pedig dámává avatták. A szertartást gálavacsora zárta. A Duna Televízió munkatársai nevében szívből gratulálunk Földes Istvánnak és további munkájához további sok sikert kívánunk!

Szathmáry Zsuzsa

Földes István Úrnak!

Az Erdélyben élő magyarok nevében köszönjük maximális segítségét, hogy a 24 és fél tonna iskola­tankönyv az erdélyi gyermekek továbbtanulását szolgálja.

Pekár István
Duna Televízió alelnöke

Kedves Pista!

Ha a jó ügyek érdekében mi is ennyi energiát tudnánk mozgósítani — mint Te, az összes bajunk azonnal elmúlna.

Kovács László
DUNA TELEVÍZIÓ főgyártásvezető

Az erdélyi segélyakcióban való segítségedet ezúttal is köszönöm.
S egyben nagyon boldog 2000. évet kívánok

Dr. Csermák Zoltán
DTV kereskedelmi igazgató

... Amikor már a szép s jó nem elég, akkor kell tenni dolgunkat. A könyv, a benne rejlő magyar szó és betű szolgálja az erdélyi magyarság megmaradását, öntudatának erősődését.
Mi ebben csak közvetítők vagyunk, megtettük, amit megtehettünk — Földes István — köszönet érte.

Dimény Zoltán
Duna Televízió
felelős szerkesztő

Kedves István!

Sokféle munka van a Földön. Te az egyik legnemesebbet végzed a szereteteddel, odaadásoddal.
„Az nagy igazán, akiben nagy szeretet lakik&rdquo — és Te ilyen vagy. Örömmel tölt el, hogy néha segíthetek.

Laczkovics Erzsi
elnöki titkárság

Kedves Pista!

A DUNA TV valamennyi dolgozója nevében köszönettel tartozunk Neked, televíziónk érdekében kifejtett fáradozásaidért. Soha ne szakadjon meg ez a kapocs, ami összeköti a határontúli magyarságot rajtad keresztül, a DUNA TV-vel

Tisztelettel
Kovács Gyula
gyártásvezető

A munkádér, a fáradságot nem ismerő erődér és mindenér amit értem tettél, szavakban aligha elmondható, köszönetem és hálám, értünk tett dolgokér
Fogadd szeretettel ezt a csekély ajándékot és egyben Nagyon Boldog Ünnepeket Kívánok neked sok tisztelettel és szeretettel

Both Ildikó
DTV Virradóra
szerkesztő riporter

Kedves István!

Rozzant egészséged tegye lehetővé, hogy még sok évig köztünk legyél és a barátaid maradhassunk.

Szűcs József
szállítási igazgató

Kedves Pista!

Ha az örökmozgót emberen kellene szemléltetni, akkor én bizony Isten Földes Istvánra mutatnék!

Dr. Dögei Imre
szerkesztő riporter
és műsorvezető

Kedves István!

Valójában szavakkal nem is lehet kifejezni mindazt, amit Te adsz embertársaidnak. Az érzések, amiket kiváltasz áldozatkész mnukáddal szinte nem önthető szavakban.
Én hiszem, hogy jóságod és szereteted amit irányunkba adsz hatványozottan visszaér hozzád. Kívánok Neked ehhez a gyönyörű munkádhoz nagyon jó egészséget és erőt.

Hagyó Zsuzsi
ellátási oszt. vez.