Rólunk írták

Mentsük meg Kommandót

A „Háromszék” c. napilapban 2003. március 19-én megjelent cikk.

Demeter János, a megyei tanács elnöke, Albert Álmos sepsiszentgyörgyi polgármester, a megyei RMDSZ elnöke és Kocsis Béla kommandói polgármester, valamint FöIdes István, a Kárpát-medencében Élő Magyarokért Kiemelten Közhasznú Alapítvany elnöke és a Duna Televízió munkatársa tegnap találkozott Kommandón, hogy megbeszélje, miként lehetne a gazdasági gondokkal küszködő falut kiemelni a kátyúból.
Noha eddig is voltak már hasonlô találkozôk különböző döntéshozó pozíciôban lévő személyiségekkel, eddig túl kevés valósult meg az elképzelésekből, amelyekről annak idején lapunk is tudósított.

A tegnapi találkozón az a döntés született, hogy a megye vezetőségének messzemenő támogatásával a Duna Televízió is besegít a kommandói helyzet ismertetésébe, és első lépésként Mentsük meg Kommandót címmel riportfilmet forgatnak. Remélik, hogy a Kornmandó és környezete csodálatos adottságait ismertető film bemutatásával a most már Amerikában is fogható Duna Televízióban, fellendül a faluturizmus a Nagy-Bászka völgyében. Mert a faluturizmus és az erdei gyümölcs hasznosítása maradt Kommandó ütőkártyája a fafeldoigozó üzem bezárása után.

(bodor)